Familjescouting riktar sig till barn från 0-8 år (till och med årskurs 1) och medföljande vuxen. Den som deltar tillsammans med barnet kan vara en förälder, en mor- eller farförälder, släkting, vän till familjen eller en annan person som barnet känner sig tryggt med.

I Familjescouting är det relationen mellan barnet och den vuxne som ska få utvecklas och de vuxna är lika mycket deltagare som barnen. Familjescouting är ett lustfyllt sätt att få möta och prova på scouting tillsammans!

FAMILJESCOUTING VÄNDER SIG TILL

• Barn under åtta år som deltar tillsammans med vuxen.
  • Vuxen som deltar tillsammans med barn under åtta år

FAMILJESCOUTING TILLTALAR BÅDE BARN OCH VUXNA

• Skapar möjlighet att få vara tillsammans barn/vuxna.
  • Ger ett avbrott från vardagen och ett sätt att skapa nya upplevelser.
  • Det är enkelt och kravlöst att delta när någon annan planerar, samtidigt som det finns utrymme för olika behov och önskemål.
  • Det är kul och utvecklande att få vara ute i naturen.

Under hösten kommer vi ha träffar den första söndagen varje månad mellan 10.00-12.30. Datumen och det preliminära programmet är följande

5/9 – Lära känna varandra och bygga bo

3/10 – Mat (smaker, pinnbröd, krabbelurer, mat i naturen)

7/11 – Trycka scouttröjor och skattjakt

5/12 – Värme (ljuslykta, ljusspår, eld, grilla korv med bröd)

Om du vill vara med skicka ett mail till familjescouting@drottningstaden.se och skriv hur många barn som kommer samt om vi bör veta om några allergier.
Har du några frågor eller vill veta mer så är du också varmt välkommen att maila.