Välkommen som ledare!

Det är många barn i norra Lund som vill bli scouter, och vi är därför glada för allt nytt ledartillskott vi kan få! Att vara scoutledare är ett ideellt engagemang, och betalning för din insats sker därför i minnen, erfarenheter och personlig utveckling. På den här sidan finns information för dig som varit scout som barn och är nyfiken på att gå med igen, för dig som just flyttat hit och vill komma in i ett nytt nätverk, för dig som brinner för att ge barn och unga en meningsfull fritid samtidigt som du själv utvecklas i en av Sveriges – och världens – största ungdomsorganisationer.

Vi är en religiöst och politiskt obunden scoutkår på Norra Fäladen i Lund, där stad blir landsbygd. För det mesta är vi ute under mötena, oavsett årstid, och lägger lite extra tonvikt vid friluftslivet. För att alla scouter ska ha möjlighet att följa med när vi är ute har vi bland annat satsat på att köpa in till exempel ryggsäckar och annan utrustning som finns att låna.

Avdelningar och läger

För närvarande har vi följande avdelningar:

Familjescouting (0 år till och med åk 1), träffas första söndagen i varje månad.

Spårare (åk 2-3), träffas på onsdagar kl. 18.30-20.00

Upptäckare (åk 4-5), träffas på torsdagar kl. 18.30-20.00

Äventyrare (åk 6-8), träffas på tisdagar kl. 19.00-21.00

Utmanare (åk 9 – gymnasiet), träffas på söndagar

Med jämna mellanrum anordnas det även trevligheter för ledarna, som quizkväll eller hajk. Läs mer om våra kårgemensamma aktiviteter här.

Kontakt och bli medlem

För att få svar på frågor, eller lämna en intresseanmälan kan du kontakta info[at]drottningstaden.se. För att vara ledare i kåren behöver du även bli medlem, detta kostar ungefär 200 kronor per termin.

Som scoutledare ska du även kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret (läs mer om hur det fungerar här), samt genomgå Scouternas utbildning Trygga möten.

Glöm inte heller att följa oss på Facebook och Instagram (@drottningstaden)!