Gillar du scouterna och kanske Drottningstadens scoutkår lite extra!? 

Välkommen till Drottningstadens vänner!

Kåren startade i en källare i kvarteret ‘Drottningstaden’ i Sofiaparken och har funnits på Norra fäladen sedan 1968. 1973 flyttade vi till St Hans kyrklänga och huserade där till 1993 då vi flyttade till Reimergården. Där vi har kunnat vara nära staden men ändå mitt i naturen fram till delar av gården brann ner och 2019 flyttade vi till Borgarparken. Vi har sedan dess en hyra som är mycket högre än tidigare (från 12 000 kr till 100 000 kr/år), och försöker hitta nya inkomstkällor utan att behöva höja vår terminsavgift eller läger och hajkavgifter. 

Vi brinner för att alla ska kunna vara med, växa och utvecklas oberoende förutsättningar! 

Vi blir därför oerhört tacksamma för ett årligt valfritt bidrag (förslagsvis från 100 kr och uppåt). Som tack får du varje vår ett nyhetsbrev med nyheter samt en medlemsförteckning (om du vill). 

Ge din gåva genom bankgiro: 5123-1454 eller swish: 123 467 20 77, internationellt bankkonto IBAN är tillgängligt på begäran. Märk din gåva med namn och ‘Drottningstadens vänner’. 

För att få nyhetsbrevet och medlemslistan fyller du i din e-post i formuläret som du hittar på https://gava.drottningstaden.se, eller skickar din adress till Anna Wieslander, Källarekroken 62, 22647 Lund .

Som Stödtrupp Drottningstadens vänner:

  • tillhör du den viktiga grupp personer som haft glädje av Drottningstadens scoutkår på olika sätt och därför vill stödja verksamheten 
  • hör du till de inbjudna vid jubiléer, större invigningar etc.
  • utgör du en kontaktyta när vi behöver hjälp med något särskilt
  • är du en supporter som sprider kunskap om Drottningstaden scoutkår

Vi har även ett ‘marknadsutskott’ där vi planerar och genomför aktiviteter som inbringar pengar, ex. loppis, barnkalas, sälja glass…. 

Kontakta Anna (anna.wieslander@drottningstaden.se) om du vill vara med! 

Man kan bidra på olika sätt till vår verksamhet och annat sätt är såklart att engagera sig. Man behöver inte ‘kunna’ scouting utan kan komma precis som man är. Vi har väldigt roligt tillsammans och utvecklas tillsammans med barnen, ungdomarna och ledarkollegor! Vill du testa på att vara ledare eller hjälpa till på annat sätt så kontakta ordf. Lina (ordforande@drottningstaden.se).