Kåren åker på läger tillsammans under alla årstider! Vinter-, vår-, och höstläger brukar vi arrangera själva medan sommarlägren ofta är tillsammans med andra scoutkårer.

Höst, vinter och vår

Höst- och vinterläger arrangerar vi i kåren själva över en helg. Då är alla medlemmar välkomna att vara med. För de yngre scouterna kan lägret bli som en utflykt eller kortare övernattning där man inte är med hela tiden.

På vårkanten kommer vårlägret som burkar vara över Kristi Himmelfärdshelgen (fyra dagar), då får alla kårens medlemmar chansen att åka på ett läger med ett spännande tema.

Sommar

På sommaren har vi veckolånga läger, och ofta tillsammans med andra kårer. Vi har till exempel varit i Storlien i Jämtland, på distriktsläger på Sjöröd tillsammans med andra scouter från södra Skåne och på världsscoutjamboree utanför Kristianstad tillsammans med 40 000 scouter från hela världen!

Läs mer om kårens läger i menyn.

För äventyrare och uppåt finns det nationella och internationella arrangemang som anordnas genom riksorganisationen Scouterna. Dit kan man anmäla sig ensam eller tillsammans med sina kompisar. Läs mer på Scouternas hemsida genom att klicka här (öppnas i nytt fönster).