Äventyrarna (årskurs 6-8)

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du går i sexan. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

Tillsammans med dina gamla och nya kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses. Det finns också större arrangemang och läger både i Sverige och utomlands som du kan åka på för att uppleva nya saker och träffa nya vänner!

Äventyrarna har möte på tisdagar kl. 19-21.

 

 

 

Leda patrull

Utbildningen leda patrull kan de som varit med på äventyrarna i minst ett år gå. Förstaårs och ev nya kompisar som ni vill ta med kan gå del 1 i november eller mars nästa år (2023).

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år – Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. En stor del av kursen hålls utomhus och stort fokus ligger på att använda Scoutmetoden i praktiken.

Kursen är på två långhelger utomhus. Under den första delen sover man inomhus utanför Örkelljunga. Den andra är en gemensam hajk i maj månad. Till hajken (Kurshelg 2) får du göra en ny anmälan.

Kurshelg 1: Björket utanför Örkeljunga

Kurshelg 2: På Söderåsen  https://arrangemangiskane.scout.se/utbildningar/ledarutbildning-patrull/

Anmälan: https://scoutnet.se/activities/view/1693 del 1 12-13/3

https://scoutnet.se/activities/view/1693 del 2 7-8/5

Sommaraktiviteter

För de som inte hade möjlighet att åka på sommarlägret eller som inte hinner vara med i den vanliga avdelningsverkamheten, men ändå inte vill sluta helt så finns det olika läger och hajker man kan åka på själv som äventyrare. Efteranmälan mot en extra avgift till sommarlägret som kåren ska åka på öppnar om någon vecka.

Scoutdistriktet anordnar varje sommar ett läger för äventyrar och utmanarscouter tillsammans med funktionshindrade ungdommar (anmälan till sommarens läger har inte öppnat än): https://arrangemangiskane.scout.se/lager/hand-i-hand/om-hand-i-hand/

Scouterna har en gammal träskuta som har veckoseglingar under sommaren för äventyrare eller utmanare (man behöver inte ha seglat innan): https://biscaya.scout.se/avdelningar/aventyrare-12-15-ar/

Ansökan till världscoutjamboreen 2023 för de som är födda senast den 31 juli 09 är öppen till 30 april: https://www.scouterna.se/wsj23-sydkorea/