Nyhetsbrev september

14 september, 2022 av Håkan Kvist

Hej!

Nu är terminen igång och här kommer information som är bra att ha koll på!

Fixdag

Söndagen den 9 oktober är det dags för fixar-dag på Borgarparken. Vi ses mellan 9-12. På fixardagen kommer vi göra lite blandade saker inom och utomhus, bland annat röja i trädgården. Vi behöver all hjälp vi kan få och hoppas att du som förälder kan komma någon timme eller hela träffen. Det går bra att ha med sig scouten och även syskon. Vi bjuder på fika.
Amäld dig här: anmälningsformulär

(Anmälan gör att vi köper tillräckligt med fika och vet hur stora projekt vi kan sätta igång)

Höstläger 31/9-2/10

Äntligen är det dags för vårt Höstläger. Temat är Ronja Rövardotter och du hittar all information på hemsidan: https://drottningstaden.scout.se/arrangemang/hostlager/
anmälningslänk: https://forms.gle/3ZZkJrnTZaFDXDjx7

Medlemsavgift

Fakturan kommer per e-post som grundinställning. Har du digital brevlåda via kivra, så kommer den där. Du kan också välja att få den som en e-faktura. Önskar man att få den per post så meddela medlem@drottningstaden.se så ordnar vi det.

Har du svårt att betala medlemsavgiften så maila till styrelsen@drottningstaden.se. För oss är det viktigt att alla kan vara med i vår verksamhet oavsett ekonomiska förutsättningar.

Låna utrustning

Vi har mycket utrustning att låna ut om det är någon som behöver. Vi har ryggsäckar, sovsäckar och liggunderlag men även annat. Saknar du något och vill låna så prata med din ledare.

Kårstämma med övernattning (10-)11-12/2

Vårt årsmöte i scoutkåren hålls med alla medlemmar, vi varvar årsmöte med mer lättsamma aktiviteter. Från spårare och uppåt är man med och påverkar kåren och lär sig samtidigt hur demokrati fungerar. Det är också en bra chans att lära känna andra personer i scoutkåren.
Mer information kommer.

Lejonbragden 3/6

Under våren var vi med som funktionärer på löptävlingen Lejonbragden. Det var kul och vi tjänade dessutom pengar till scoutkåren. Vi kommer även vara med våren 2023. Lördagen den 3/6 kan du skriva in i kalendern om du är äventyrare eller äldre. Vi kommer även behöva hjälp från alla föräldrar i kåren.

För äldre scouter och ledare

Nedanstående information riktat sig till utmanare och äldre medlemmar.

Trygga möten 19/9

Den 19/9 är det dags för Trygga möten live. Vi träffas på Borgarparken på kvällen, vi börjar 18 och är färdiga runt 21. Det kommer finnas fika/mackor och kaffe och te.

Trygga möten är en kurs som alla ledare ska gå var tredje år. Kursen ges både digitalt som en webbkurs eller live tillsammans med andra.

Att gå tillsammans med andra brukar leda till många bra diskussioner och tankar!

Anmäl dig till Trygga möte-utbildningen via detta formulär:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYd5WeXZvlur6K00_jGRUhXor5Nv9Dd5v4oGVPTC18YdAUQQ/viewform?usp=sf_link

Ny i kåren eller vill du träffa styrelsen?

Den 17/10 kl 20.00 kommer några från styrelsen träffa nya ledare och funktionärer i kåren. Det blir ett tillfälle där vi fikar gott, pratar om kåren och svarar på frågor. Det finns även möjlighet för er som varit med lite längre i kåren (eller jättejättelänge) att också komma på träffen.

Demokratijamboree

Den 18-20/11 är det dags för scouternas årsmöte, Demokratijamboree, i Stockholm. Kåren har två platser så är du intresserad av att åka som delegat så står kåren för kostnaden.
Förutom själva årsmötet brukar det vara en hel del intressanta workshops och kringarrangemang på stämman.

Vill du inte åka som delegat men ändå hänga med så kan du få viss del av avgiften bekostnad av kåren. Anmäl ditt intresse till styrelsen@drottningstaden.se. Vi kommer antagligen åka tåg tillsammans dit.

Du kan läsa mer om demokratijamboreen här: https://www.scouterna.se/dj22/

Distriktsstämma

Lördagen den 22/10 är det dags för distriktsstämma för Södra skånes scoutdistrikt.
Denna gång i Ystad. Vi får skicka 7 delegater från scoutkåren och vi brukar samåka i stor bil eller kollektivt.
Mer information kommer att komma här: https://sodraskane.scout.se/extrastammavar2022/
Anmäl ditt intresse via styrelsen@drottningstaden.se

Ledaravslutning 15 december

Boka redan nu in kvällen den 15/12 då är det gemensam Ledaravslutning (ledare och utmanare). Mer info kommer!

Prel Q-helg 13-15 januari 2023

Fredag till Söndag 13-15 januari 2023 tänker vi ha en q-helg för alla ledare/rover/utmanare. På en q-helg diskuterar man stort och smått i scoutkåren, vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre.
Vi göra också kuliga saker som t.ex att laga mat och spela spel.

Kalender

Du vet väl att du kan lägga till Drottningstadens kalender i din egna kalender i telefonen?

Använd i så fall ical länken:
https://calendar.google.com/calendar/ical/drottningstaden.se_at0136o50hvq1edsu5m8qehpi4%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

 

Hör av er om ni har några frågor
Hälsningar styrelsen