Nyhetsbrev maj

18 maj, 2021 av Håkan Kvist

Nu är vaccineringarna på gång och det verkar på folkhälsomyndigheten som att vi kan ha läger i sommar, vilket vi verkligen ser fram mot.

Gårdsfixardag

På söndag denna veckan (23e maj) är det gårdsfixardag. Då passar vi på att fixa till lite allt möjligt på gården, främst trädgårdsskötsel. Alla ledare och föräldrar är varmt välkomna hjälpa till med att hålla vårt scouthem i toppskick. Vi börjar 09:00 och tuffar på till 13:00 och det är helt okej att vara med en kortare stund om det passar en bättre. Kåren bjuder också alla deltagare på lunch! Anmäl dig på föjande länk: https://forms.gle/8uiKpgTvZFJ5gYgk8

Vårutflykt till Skånes djurpark

Våren har verkligen kommit igång och Lund gör sig fint i grönt. Vi vill påminna om att det blir en vårutflykt till Skånes djurpark den 30e maj! Det är många anmälda och än har ni som inte anmält er chansen att vara med. Kostnaden är 40 kr tack vare sponsring från Alfa Laval.

Det går bra att anmäla sig t.o.m den 20e maj på följande länk: https://forms.gle/J3yZqEoVQapenyNr6

 

Sommarläger

Det blir sommarläger på Wressel för kåren i år, datumen varierar beroende på åldersgrupp (se nedan).

Sista anmälningsdag är söndagen den 30 maj.

 

Spårare: söndag 25 – onsdag 28 juli
Upptäckare och äldre: söndag 25 – lördag 31 Juli
Ledare: lördag 24 – lördag 31 juli / lördag 24 – onsdag 28 juli

Vi är ett gäng anmälda och vill gärna ha fler scouter, föräldrar och ledare med på lägret. Om du är osäker på om din scout klarar av läger, hör av dig så kan vi diskutera olika lösningar.

Likaså om ekonomin är ett hinder så hör av dig till styrelsen på styrelsen@drottningstaden.se så kommer vi fram till en lösning.

 

Anmälan gör man på https://drottningstaden.scout.se/arrangemang/sommarlager/wressel/.

 

Scoutiga hälsningar från Drottningstadens styrelse!