Om oss

Drottningstadens scoutkårs grundades 1964 i stadsdelen Drottningstaden i Lund och har idag cirka 150 medlemmar från åtta år och uppåt. Vi är en del av Scouterna som är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation. Sedan 1993 har kåren haft sin huvudsakliga verksamhet på Reimersgården, på gränsen mellan stad och landsbygd, där det finns gott om plats för utomhusaktiviteter. Drottningstadens scoutkår satsar extra mycket på uteaktiviteter året runt för alla åldrar och på ett aktivt deltagande i den demokratiska processen från alla medlemmar.

DSCI0937.JPG

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är för nuvarande 330 kronor per termin för scouter och 175 kronor för ledare. I medlemsavgiften ingår förutom själva avgiften till scoutkåren även försäkring, medlemstidning och medlemsavgift till Scouterna och Södra Skånes scoutdistrikt. Faktura på medlemsavgiften skickas ut centralt av Scouterna.

Har du några frågor kring medlemsavgiften, eller har svårt att betala, kontakta vår kassör.