Nyhetsbrev november

Hej i novemberrusket!

Ute viner vinden, månen lyser och duggregnet rinner kallt längs kinderna. Äntligen mörker och kyla! I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om (förhoppningsvis) varma sommardagar under kårens fjälläger nästa år och om rykande värmande chokladmjölk när Drottningstaden gör repris på förra året och står på Vinterlund. Mycket nöje!

Kommande arrangemang

Kårstämma 9-10 februari 2019

Drottningstadens årsmöte kommer i vanlig ordning att arrangeras som en övernattning där alla medlemmar är välkomna att delta. Vill du förändra något? Det är aldrig för tidigt att börja fila på en motion (ett förslag)! Håll utkik efter anmälan och mer information i början av 2019.

Vårläger 30/5-2/6 2019

Kristi himmelsfärdshelgen är vårlägerhelg! I den skira försommargrönskan åker vi på vårläger tillsammans med andra scouter från olika delar av Skåne. Platsen är inte bestämd, men boka in helgen och invänta mer information!

Fjällen v. 31 2019

Som vi tidigare meddelat kommer nästa års sommarläger att spenderas i Storvallens scoutstugor i Jämtlandsfjällen. Boka in v. 31 redan nu för att inte missa chansen att plocka hjortron på fuktiga myrar, fylla flaskan med kristallklart vatten från en isande bäck (eller att bada i densamma) och vandra med milsvid utsikt. Exakta datum och anmälan kommer att dyka upp i början av nästa år.

Har du frågor, funderingar, tips eller andra tankar? Hör av dig till Anna (anna.wieslander@gmail.com).

Alternativt sommarläger

För det som inte vill eller kan följa med till fjällen – eller för den som älskar scoutläger och vill åka på två – har vi som ambition att åka på kårlägerveckor på ett lokalt lägerområde i Skåne. Då åker vi gemensamt från kåren och bor i tält, lagar mat och går på aktiviteter tillsammans med andra kårer från Skåne. Några fastställda datum för detta finns inte, men om det blir av kommer det att ligga tidigare under sommaren för att inte krocka med fjällägret!

Påminnelse om nya hälsokort

Tack alla som redan lämnat in era uppdaterade hälsokort! Som vi tidigare meddelat samlar vi in nya hälsokort från samtliga medlemmar vid varje höstterminsstart. Detta för att ha uppdaterade uppgifter och ha bra koll på vilken information vi sparar. Det finns utskrivna hälsokort att hämta på scoutgården, det går också bra att ladda ner från hemsidan (http://drottningstaden.scout.se/files/2017/05/Ha–lsokort.pdf).

Utmanar/funk/ledaravslutning

Tisdagen den 18 december kommer vi ha avslutning med alla äldre scouter (utmanare och uppåt), med bowling och en bit mat.
Boka in datumet och anmäl dig, antingen via facebook https://www.facebook.com/events/330671687707168/ eller mail till styrelsen@drottningstaden.se

Drottningstaden på Demokratijamboree (Scouternas årsmöte)

Den 10-11 november hade Drottningstaden fyra medlemmar på plats i Karlstad där Scouterna anordnade Demokratijamboree (årsmöte). Över 1000 scouter från hela Sverige samlades för att fatta beslut, se vad som är på gång i scoutrörelsen och för att träffa nya och gamla vänner.

Håkan och Linus var på plats som ombud för kåren, och fick sitta med i varsin beredningsgrupp där de fick chansen att diskutera och förbättra de förslag som alla ombud sedan skulle rösta om.

Flytt till ny lokal

Ett mejl med senaste nytt om lokalfrågan har gått ut till alla medlemmar den 20/11. I mejlet berättar vi bland annat om att vi arbetar för att kunna starta vårterminen 2019 i Borgarparkens bygglek. Mejlet kan också läsas på vår Facebooksida och på hemsidan.

Har du inte fått det? Hör av dig till info@drottningstaden.se.

Drottningstaden på Vinterlund 2/2 2019

Precis som förra året kommer Drottningstaden att stå på Stortorget och servera varm choklad och visa upp vår verksamhet. Mer information om detta kommer såklart när det närmar sig!

Scouterna + musikhjälpen = sant

Den 14 december anordnas en gala i Sparbanken arena i Lund där alla biljettpriser går oavkortat till Musikhjälpen. Galan är ett initiativ från en scout, och är möjlig tack vare alla de starka ideella krafter som finns i vår rörelse! Kvällen är till för alla åldrar, och det kommer att bjudas på magiskt trolleri, roliga spex och inte minst sång från Drottningstadens egen musikalartist och scoutledare Gustav! Biljetterna kostar 230 för vuxna, 170 för barn. Mer information finns på arrangemangets hemsida https://www.varldenbattre.se/!

Scouterna har också en insamlingsbössa som redan är i full gång. Vill du skänka pengar till den, eller se vad du kan göra för att bidra – kolla in https://scouterstottar.se/bidra/!

Vi kommer senare maila ut mer information vad som händer under tiden musikhjälpen pågår (10-16 december).

Nytt mailsystem hos Drottningstaden

Vi har ändrat mailsystem i kåren, så att förhoppningsvis mailen ska fungera bättre. Det innebär bland annat att alla utmanare/ledare/funktionärer kan få en egen @drottningstaden.se-adress.

Vi kan också ha missat något, så om en mail-adress inte finns eller om mail inte kommer fram, maila info@drottningstaden.se så tittar vi på det!

Terminsavslutning för alla utmananare, rover och ledare!

hälsningar

Håkan och Lisa