Ny scoutlokal till 2019

Hej!

Efter många om och men, mail och diskussioner börjar vi nu närma oss tillfället när vi ska skriva på kontraktet för Borgarparken. Hyrestiden är 190101-230101 och om inte kontraktet sägs upp så förlängs det med fem år i taget. Vi har 9 månaders uppsägningstid. Vi har tillgång till lokalerna 15/8-15/6 varje år, på somrarna har Kultur och fritid sommarlovsverksamhet där, men vi kommer samarbeta med dem så vi kan bedriva vår verksamhet så som vi brukar under sommaren. Vi har tiomånadershyra som är 110 000 kr/år.

Klaffar allt som det ska är tanken att vi startar vårterminens verksamhet på Borgarparken. Tills dess måste vi har flyttat allt det vi behöver för att kunna ha möten. Än så länge har vi inte sagt upp Reimersgården, så vi kan flytta det som inte behövs till den vanliga verksamheten lite senare. Det är fortfarande några saker som behöver ordnas inför vår flytt, bland annat ska ett förråd till våra släp ordnas och vindskyddet ska flyttas. Utöver det är det många detaljer som ska fixas. Styrelsen tror dock att detta är den bästa lösningen och hoppas att alla gör sitt bästa för att det ska bli bra även om allt inte fungerar optimalt från början.

Samtidigt som detta sker har vi fortsatt arbeta för att kunna bygga en egen scoutgård. Just nu finns det två konkreta förslag från politikerna, det ena är en tomt vid Tornhill (strax norr om Reimersgården) och det andra är att det ritas in en scoutgård i en utökad detaljplan för området där Reimersgården idag är (det vill säga nordöst om gården). Detta är projekt som ligger längre fram i tiden. Så styrelsens förhoppning är att vi flyttar till Borgarparken och har verksamhet där i några år samtidigt som vi fortsätter att arbeta för att hitta en lösning som är långsiktig och väl anpassad för våra behov.

Vi återkommer med datum och tider för packning och flytt. Vi kommer behöva mycket hjälp så även om du bara kan en stund är all hjälp värdefull!

Hör av er om ni har några frågor!

styrelsen@drottningstaden.se