Drottningstaden på Musikhjälpen 2018

Hej!

Den 10 till 16 december kommer Musikhjälpen till Lund. Under veckan kommer tre programledare vara inlåsta i en stor glasbur på Stortorget medan de hjälper till att samla in pengar till årets tema Alla har rätt att funka olika. I detta utskick finns information om hur scouterna och du kan bidra.

Vad händer under veckan?

Scouter i nätverket “scouter stöttar” arbetar för att det ska hända olika saker under hela veckan. En beskrivning av de olika punkterna kommer nedan:

musikhjälpen

Mötesplats

Under musikhjälpenveckan kommer scouterna driva ett kafe och ha en egen mötesplats i samarbete med kommunen på Krafts torg (bakom Domkyrkan). Där kommer det finnas ett tält där man kan värma sig och det kommer även pågå olika arrangemang under veckan i tältet.

 

Drottningstaden hjälper till tisdagen den 11/12

Tisdagen den 11/12 kommer Drottningstaden ha ansvar för tältet på Krafts torg, det innebär att vi behöver vara så många barn, ledare och vuxna som möjligt som hjälper till. Vi kommer vara på plats från 16.00-22.00. Vi behöver bland annat någon som kan bemanna caféet, några som kan elda i eldkorgarna och några som kan samla in pengar. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, även om det bara är någon timme. Skriv gärna upp när du kan vara med och hjälpa till i denna doodle:

https://doodle.com/poll/qvs7hiy76484wtby

Äventyrarna (årskurs 6-8) kommer ha sitt möte nere på stan denna kväll och får mer information direkt från sina ledare.

 

Insamling av pengar på Norra Fäladen

Vi har fått fem stycken insamlingsbössor så att vi kan samla in pengar själva till Musikhjälpen. Vi kommer stå utanför ICA Fäladstorget nu på lördag 8/12 mellan 10:00-12:00, kom gärna förbi och hjälp till en stund och skramla.
Vill du vara med och organisera fler insamlingar, ta kontakt med Håkan, hakan.kvist@drottningstaden.se eller 0703-052175.

 

Vi gör världen bättre-galan

Fredagen den 14 december arrangeras Vi gör världen bättre-galan på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Det är en insamlingsgala där samtliga biljettintäkter oavkortat går till Musikhjälpens insamling för Allas rätt att funka olika.

För 230 kronor kan du köpa en biljett till galan och få en helkväll med musik och underhållning. Det kommer bli en färgsprakande tvåtimmarsshow med dans, sång, trolleri, eld, hundar och magiska ögonblick. En välkänd, men hemlig gäst dyker också upp under kvällen. Johan Wester är konferencier. Drottningstadens egen musikalartist Gustav Jonsson-Länne (även känd som spårarledare i Drottningstaden) kommer också medverka! Samtliga arbetar helt oavlönat med galan och målsättningen är att med sponsorers hjälp kunna skänka 100 procent av biljettintäkterna till Musikhjälpen.

 

Om du köper biljetter, köp gärna via den här länken: https://www.varldenbattre.se/kar/, klicka sen på Drottningstaden, så har scoutkåren chans att vinna 15 VIP-biljetter på första raden!

 

Mer infomation om galan och alla akter/artiser: https://www.varldenbattre.se/.

Artiklar om galan:

http://lund.lokaltidningen.se/nyheter/2018-10-30/-Scouter-fixar-gala-p%C3%A5-arenan-%E2%80%93-alla-pengar-till-Musikhj%C3%A4lpen-3420297.html

https://www.sydsvenskan.se/2018-11-29/han-vagrade-ge-upp-och-arenagalan-for-musikhjalpen-blir-av (kräven prenumeration på sydsvenskan)

 

Scouternas dag lördag 15 december

Kom gärna och hälsa på bakom domkyrkan mellan 11-18 och hälsa på i minglet med både scouter och föräldrar.

 

Söndag: Lägerbål framför Domkyrkan

Efter en intensiv kampanjvecka är det dags att avsluta Scouter stöttarMusikhjälpen-kampanjen med buller och brak. Vi fixar kampanjavslutning och har ett bejublat lägerbål mitt framför Domkyrkan. Drottningstaden (alla åldrar) samlas 14:45 vid fontänen framför universitetet och går tillsammans ner till domkyrkan.
Tänk på att ta kläder efter väder, ta gärna med ett sittunderlag att sitta på.

 

Vill du själv lämna in ett bidrag?

Alla Sveriges scouter samlar tillsammans. Du kan skänka ditt bidrag anonymt till Scouternas digitala bössa här,  eller så kan du gå in via scouterstottar.se/bidra och lämna din donation där.

 

hälsningar

Drottningstadens scoutkår

Säg gärna till om ni har några frågor!

styrelsen@drottningstaden.se

Texten om insamling på Norra Fäladen och tid för lägerbål uppdaterad 2018-12-05 19:00.