Inför terminsstart hösten 2019

Hej! Nu har skolan börjat och på onsdag börjar också scouterna med gemensam terminsstart! Här kommer en påminnelse om lite information som kan vara bra att känna till. Vill du börja i scouterna? Är du intresserad av att börja på Läs mer »

Handslaget 27 april (för spårare och upptäckare)

Tid: 27 april 8:20-16:00 Samling och avslutning: Magistratsvägens busshållplats Plats: Knivsåsen Pris: 30 kr Anmälan: https://forms.gle/8VfekZpm5ysk1n3w8 Handslaget är en utflykt för spårar- och upptäckarscouter i alla scoutkårer i Lundakretsen. Ni kommer att delas in i patruller och skall med hjälp Läs mer »

Fixardagar på Borgarparken och Reimersgården

Vi har nu varit på Borgarparken i några veckor och börjar så smått komma på plats. För att vi ska komma helt i ordning behöver vi er hjälp. Vi har bokat in tre tillfällen framöver då vi kommer vara på Läs mer »

Flytt till Borgarparken

Efter sportlovet (v. 8) kommer alla avdelningar att träffas på Borgarparkens bygglek, som från och med då är vår nya scoutlokal. I vecka 9 kommer Spårarna och Upptäckarna att börja sina möten på den nuvarande scoutgården, och sedan avsluta på Läs mer »

Drottningstaden på Musikhjälpen 2018

Hej! Den 10 till 16 december kommer Musikhjälpen till Lund. Under veckan kommer tre programledare vara inlåsta i en stor glasbur på Stortorget medan de hjälper till att samla in pengar till årets tema Alla har rätt att funka olika. Läs mer »

Nyhetsbrev november

Hej i novemberrusket! Ute viner vinden, månen lyser och duggregnet rinner kallt längs kinderna. Äntligen mörker och kyla! I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om (förhoppningsvis) varma sommardagar under kårens fjälläger nästa år och om rykande värmande chokladmjölk Läs mer »

Ny scoutlokal till 2019

Hej! Efter många om och men, mail och diskussioner börjar vi nu närma oss tillfället när vi ska skriva på kontraktet för Borgarparken. Hyrestiden är 190101-230101 och om inte kontraktet sägs upp så förlängs det med fem år i taget. Läs mer »

Drottningstadens nyhetsbrev september/oktober

Nu har scoutterminen börjat och alla avdelningarna har haft sina första möten. I detta brevet finns information om hösten och om nästa sommars stora aktivitet, resan till fjällen med hela kåren. Inte medlem än eller inte fått nyhetsbrev på mail Läs mer »

Sommarlov och enkät

Nu när sommaren står för dörren vill vi passa på att tacka alla fantastiska medlemmar! Utan er är scoutkåren ingenting! För att göra vår verksamhet ännu bättre har vi satt ihop en liten enkät som du som medlem eller förälder/vårdnadshavare Läs mer »

Ändringar i detaljplanen för området där scoutgården ligger

Nytt planförslag ute på samråd Det finns planer på att förändra området där scoutgården ligger. I den planen ingår bland annat en ombyggnad av gården till bostadshus, samt tillbyggnad av andra flerfamiljshus på tomten. Från scoutkårens synvinkel så tycker vi Läs mer »