Flytt till Borgarparken

Efter sportlovet (v. 8) kommer alla avdelningar att träffas på Borgarparkens bygglek, som från och med då är vår nya scoutlokal. I vecka 9 kommer Spårarna och Upptäckarna att börja sina möten på den nuvarande scoutgården, och sedan avsluta på Läs mer »

Drottningstaden på Musikhjälpen 2018

Hej! Den 10 till 16 december kommer Musikhjälpen till Lund. Under veckan kommer tre programledare vara inlåsta i en stor glasbur på Stortorget medan de hjälper till att samla in pengar till årets tema Alla har rätt att funka olika. Läs mer »

Nyhetsbrev november

Hej i novemberrusket! Ute viner vinden, månen lyser och duggregnet rinner kallt längs kinderna. Äntligen mörker och kyla! I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om (förhoppningsvis) varma sommardagar under kårens fjälläger nästa år och om rykande värmande chokladmjölk Läs mer »

Ny scoutlokal till 2019

Hej! Efter många om och men, mail och diskussioner börjar vi nu närma oss tillfället när vi ska skriva på kontraktet för Borgarparken. Hyrestiden är 190101-230101 och om inte kontraktet sägs upp så förlängs det med fem år i taget. Läs mer »

Drottningstadens nyhetsbrev september/oktober

Nu har scoutterminen börjat och alla avdelningarna har haft sina första möten. I detta brevet finns information om hösten och om nästa sommars stora aktivitet, resan till fjällen med hela kåren. Inte medlem än eller inte fått nyhetsbrev på mail Läs mer »

Sommarlov och enkät

Nu när sommaren står för dörren vill vi passa på att tacka alla fantastiska medlemmar! Utan er är scoutkåren ingenting! För att göra vår verksamhet ännu bättre har vi satt ihop en liten enkät som du som medlem eller förälder/vårdnadshavare Läs mer »

Ändringar i detaljplanen för området där scoutgården ligger

Nytt planförslag ute på samråd Det finns planer på att förändra området där scoutgården ligger. I den planen ingår bland annat en ombyggnad av gården till bostadshus, samt tillbyggnad av andra flerfamiljshus på tomten. Från scoutkårens synvinkel så tycker vi Läs mer »

Terminsstart VT18

Onsdagen den 10 januari klockan 18:30-20:00 har vi terminsstart på scoutgården tillsammans för alla åldersgrupper. Eftersom vi kommer att vara ute hela mötet är det bra att ha ordentligt med kläder på sig. Veckan därefter startar avdelningarna möten på sina Läs mer »

Terminsstart 30/8

Onsdagen den 30/8 18:30-20:00 har vi terminsstart på gården för alla gamla medlemmar. Veckan därefter börjar avdelningarna ha möten, vill man börja på scouterna kan man komma och prova på den veckan. För att vi ska kunna ta mot fler Läs mer »

Nyhetsbrev maj 2017

Hej i försommaren! Terminen närmar sig sitt slut, liksom sommaren närmar sig sin början. Här kommer så terminens sista nyhetsbrev – eller sommarens första! Nytt om Jamboree17 Kåren har tack vare ett generöst ekonomiskt bidrag kunnat sänka deltagaravgiften för våra Läs mer »