Scoutdräkten

scoutkollektionen

Scoutdräkten är gemensam för alla scouter i Sverige och kan vara en skjorta, t-shirt eller piké-tröja tillsammans med en halsduk. Vissa kårer och samverkansorganisationer (t.ex. NSF eller Equmenia) har egna halsdukar, men i Drottningstaden använder vi den nationella halsduken (se bild på kungen nedan). Vi har även en egen kårtröja. På scoutskjortan (och t-shirten för den som vill) sys ens märken på. Det kan vara märken som till exempel visar vilka läger en deltagit på eller ens personliga intressen.

Att köpa scoutdräkt är inget krav, men vi ser gärna att du har en när du följer med på läger. Vi har ett litet lager av scoutskjortor och kårtröjor på scoutgården – prata främst med din ledare i samband med ett möte så kan de hjälpa dig om du vill köpa. Du kan också köpa direkt från scoutshoppen, http://www.scoutshop.se/.

Längst ner på sidan finns en liten guide på hur märkena placeras (guiden är tillverkad av S:t Lars scoutkår i Linköping).

20170811 Avslutningsceremoni på scoutlägret Jamboree17 på Rinkabyfältet med kungen och drottningen i publiken. Foto: Magnus Fröderberg