Upptäckarna (årskurs 4-5)

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir du när du börjar fyran.

Upptäckarna träffas på torsdagar 18.30-20.00.

En del har varit med i Scouterna redan tidigare och det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Är du intresserad av att börja, hör av er till upptackare(snabela)drottningstaden.se!

Hajk 18-19/5

Den 18-19 maj (lördag-söndag) ska Upptäckarscouterna ut på hajk! Vi kommer att vandra till Ullstorp utanför Höör och det finns möjlighet att sova både inne och ute. Vi tar oss dit med tåg och till fots, hem åker vi tillsammans i bil. Se mer information nedan.

Att åka på hajk, läger och övernattningar är en viktig del i vår verksamhet, och ger tillfälle för scouterna att lära känna varandra ytterligare, samtidigt som det är ett litet äventyr att åka till en ny plats och sova borta. Den 4/5 har vi ett förberedelsemöte där vi bland annat övar på att sätta upp tält och pratar om hur det är att gå på hajk. Behöver scouten låna utrustning fyller ni i det i anmälningsformuläret.

Anmälan: Görs i formuläret på följande länk: https://forms.gle/SgHpHFYJkx7XBWqx7. Sista anmälningsdag är torsdag 4/5 .

Pris: 250 kronor (betalas kontant eller via Swish till Lisa på 073-8484528 – märk betalningen med scoutens namn). Priset inkluderar både tågresa och mat för helgen. Hör av dig till ledarna om du behöver hjälp med betalning för att scouten ska kunna följa med!

Start: Samling kl. 9.30 i entrén vid Västra stationstorget på Lund C. Vi åker tåg till Höör och sedan buss en bit innan vi börjar vandra.

Slut: Vi avslutar kl. 13.00 och åker hem i bil, ange i anmälan om scouten behöver skjuts eller om du kan skjutsa. Adress: Ullstorp 198, Höör (Skogsstyrelsens gård).

Packning: I utrustningslistan nedan finns det viktigaste. Behöver du låna utrustning, skriv i anmälan eller prata med någon av ledarna. Tänk särskilt på skor som är bra att gå i samt att packa i en ryggsäck (ca 45-50 L), eftersom scouterna kommer att få bära sin packning själva. Undvik att packa ner för mycket “bra att ha”-grejer. Packningen ska inte väga mer än 5-10 kg.

Till sist: Det är okej att ha med mobiltelefon, men vi vill att den som regel ligger i packningen. Vill du komma i kontakt med scouten, hör först och främst av dig till ledarna (telefonnummer finns på terminsprogrammet). Vi vill inte att scouten har med sig snax och godis, vi ordnar med det (i rimliga mängder)!

Scoutskjorta + scouthalsduk Underkläder + strumpor Om du vill och har:
Frilufts-/träningsbyxor (el. likn.) Mössa + vantar + varma sockar Kniv
Kängor/gympaskor/stövlar att gå i Tjocktröja, typ fleece Kamera
Liggunderlag Pannlampa / ficklampa
Sovsäck + sovsäckslakan Fylld vattenflaska (minst 1 L)
Underställ att sova i Kåsa + djup tallrik + bestick
Tandborste + tandkräm Diskhandduk